Over mij

Ik ben Nathalie Koumans, 37 jaar. Ik woon nu sinds een aantal jaren met veel plezier in de Bollenstreek in Noordwijkerhout dichtbij het strand en dichtbij de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ik ben gek op vliegeren. Ik mag graag reizen en mooie wandelingen maken.  Naast Wandelen naar Werk werk ik parttime als informatiespecialist.

Als klein meisje wilde ik journalist worden. Ik wilde de mensen laten weten wat er in de wereld speelde. Daarnaast was ik gek op schrijven in het schriftje dat ik van mijn lieve opa en oma kreeg. Mijn oma was tevens een belangrijke inspiratiebron voor mij. Zij was een onzettend lief en wijs mens en zij liet mij geloven dat ik alles kon worden. 

Helaas bestond alles niet in termen van werkgevers, maar dat weerhield mij er niet van om verder te dromen en om toch iets van mijn dromen waar te maken. Ik studeerde journalistiek. Ik behaalde mijn diploma en kwam er achter dat de journalistiek toch niet helemaal bij mij paste vanwege de harde deadlines. 

Vervolgens ben ik Ruslandkunde gaan studeren. Menig werkgever heeft mij tijdens een sollicitatiegesprek wel eens gevraagd naar het waarom. Ik heb Rusland van binnenuit leren kennen tijdens een uitwisselingsproject. Ik logeerde bij een docent. Hij doceerde journalistiek aan de Moscow State University. Hij en zijn vader lieten mij Rusland van binnenuit zien. Een extreem mooi land met een prachtige cultuur en een wonderschone natuur. Op een reis richting het Russische noorden vond ik mezelf terug. Daar kreeg ik mijn dromen terug. Een functie in de journalistiek was niet haalbaar, maar ik kon wel iets anders gaan doen met mijn passie voor mensen en informatie.

Zo studeerde ik in deeltijd voor informatiespecialist. Daarnaast zocht ik werk in mijn nieuwe vakgebied. Van het ene archiefbaantje rolde ik in het andere baantje in mijn vakgebied. Toen kwam november 2013.  Het was een auto-ongeluk wat er voor zorgde, dat ik echt mijn hart wilde gaan volgen. Ik wilde met kinderen gaan werken. Naast mijn twee opdrachten liep ik stage bij een inspirerende man, Maarten. Hij leerde mij de kneepjes van het vak. Hij was voor mij een goede sparringspartner in mijn zoektocht naar het werken met kinderen in combinatie met mediacoaching en het thema pesten. Een thema dat in mijn leven een steeds belangrijkere rol ging spelen, omdat ik van iets dat mezelf ooit was overkomen mijn kracht wilde maken in combinatie met mijn kennis als journalist en informatiespecialist. 

Toch weerhield iets mij ervan om stappen in die richting te zetten. Om dus direct van A naar B te gaan. In de tussentijd zocht ik werk in mijn vakgebied, werkte ik aan mijn persoonlijke ontwikkeling en startte ik met Wandelen naar Werk. Gewoon, omdat ik van wandelen houd, mensen wil inspireren en ik er in geloof, dat als je in jezelf gelooft, dat je alles kan. Dan kan je je dromen waarmaken. Ook al lijken die op werkgebied soms vaak ver weg.

Ik laat de mensen nog steeds weten wat er speelt, maar niet meer in de wereld, maar wel op het sollicitatievlak in de Facebook groep.  Ik werk nog steeds met mensen. Ik organiseer en geef fantastische workshops op authentieke en speelse manier aan werkzoekenden en andere mensen die van wandelen houden. Gewoon om te netwerken en om nieuewe inzichten op te doen. Gewoon om even terug te gaan naar de basis van wie jij bent en wat jij wilt. Ik laat  jou graag de mooiste plekjes van Nederland zien. Ik blog en ik luister naar jouw verhaal en waar nodig stel ik me kwetsbaar op. Want achter ieder mens schuilt een verhaal. Ieder mens heeft zijn dromen. Ieder mens mag zijn eigen pad lopen. Stap voor stap!